BlogVlees

Pulled pork sandwich

Pulled pork

door Marleen
Sinds enkele foodtruckfestivals afgelopen zomer ben ik helemaal verzot geraakt op pulled pork. De malsheid, de rooksmaak, jam! Na wat uitproberen, nu dan eindelijk mijn eigen pulled pork recept mét honing en zoethout!

Wat heb je nodig? (4 personen)
1 kg schouderkarbonade (varken)
100 ml water
1 groentebouillonblokje
50 ml appelazijn
4 tl gerookt paprikapoeder
1 ui, grof gehakt
2 knoflooktenen, grof gehakt
250 ml sweet honey bbq saus
3 el bruine basterdsuiker
1 el grove mosterd
1 el tijm
1 el olie
1 el cayennepeper
1 zoethoutstokje, geraspt
1 el zeezout
ovengeschikte stoofpan met deksel
4 broodjes
rauwkost van bijvoorbeeld komkommer, radijsjes, wortelen, spitskool

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 100°C. Meng het gerookte paprikapoeder met de zoethoutrasp, cayennepeper, tijm, mosterd basterdsuiker, 200 ml bbq-saus en zeezout. Wrijf de schouderkarbonade in met het kruidenmengsel aan alle zijden. Doe de olie in de stoofpan en leg de schouderkarbonade erin. Voeg het groentebouillonblokje, de azijn, de ui en knoflooktenen toe en zet de pan met deksel voor 4 uur in de oven. Kijk na 2 uur even of niet teveel vocht verdampt is, anders wat toevoegen. Zet de oven na 4 uur op 110°C en laat nog 2 uur stoven. Haal de stoofpan uit de oven, zet de oven vast op 160°C en leg het vlees in een lage ovenschaal. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot er allemaal draadjes ontstaan en je geen grote stukken vlees meer ziet. Giet met een juslepel wat van het bakvocht over de pulled pork en meng goed door. Giet de resterende bbq saus eroverheen en verdeel met een vork over de pork. Zet voor ongeveer 30 minuten terug in de oven, roer na 10 minuten even door en laat rustig staan. Leg ondertussen de broodjes klaar met een flinke lading frisse rauwkost. Verdeel de pulled pork over de broodjes en serveer eventueel met een saus naar keuze.

Geniet ervan!

print recept

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Sandra

    Dit recept heb ik nu al meerdere keren gemaakt en het is in één woord: HEERLIJK! Het gerecht is makkelijk te maken en een aanrader voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *