BlogZoet

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

door Marleen
Op zoek naar een geschikt dessert voor bijvoorbeeld je kerstdiner? Verbaas je gasten met deze heerlijke red velvet cake! Het kost je een middagje, maar het is zeker de moeite waard.

Wat heb je nodig?
500 gram roomboter, op kamertemperatuur
600 gram suiker
6 eieren
3 eetlepels rode voedingskleurstof
2 el cacaopoeder
375 gram tarwebloem
250 ml karnemelk
2 tl vanille-extract
1 tl baksoda
1 el witte wijn-azijn
400 gram Monchou
350 gram witte chocolade
1 el frambozen

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C en vet drie ronde bakvormen van 20 cm in met olie en bestuif met bloem. Meng dan 250 gram roomboter met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en blijf mixen. Voeg ondertussen de kleurstof en cacaopoeder toe. Als alles gemengd is, voeg je om en om telkens een beetje bloem en karnemelk toe tot beiden op zijn. Blijf mixen en voeg de vanille toe. Meng ondertussen de baksoda met de azijn en roer scheppend door het beslag.

Verdeel het beslag over de bakvormen en zet deze 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. Om te checken of ze klaar zijn kun je een sateprikker in de cakes duwen. Komt deze er droog uit? Dan zijn de cakes klaar en mogen ze op een rooster afkoelen. Snij, als de cakes zijn afgekoeld, de ‘bolle bovenkanten’ van de cakes af. Doe de afgesneden cakeresten in de keukenmachine en maal tot het kruimels zijn, zet apart.

Maak ondertussen de frosting door de witte chocolade au-bain-marie te smelten, laat afkoelen. Klop ondertussen in een kom de Monchou en voeg om en om, beetje voor beetje de gesmolten chocolade en overige roomboter erdoor tot een egaal mengsel ontstaat.

Vul de cakes en smeer af met de frosting, versier de zijkanten met de verkruimelde cake en maak af met wat frambozen en eventueel witte chocoladevlokken.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *