BlogSaladesVegetarisch

Rijstsalade met haloumi, bimi en avocado

Rijstsalade

door Marleen
Pastasalade en quinoasalade zijn denk ik bij iedereen wel bekend, een rijstsalade is echter ook erg lekker en dat bewijst dit recept!

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
300 gram zilvervliesrijst
150 gram oesterzwammen, gescheurd
200 gram bimi
1 avocado, in stukjes gesneden
250 gram haloumi, in stukjes gesneden
2 el gemalen komijn
6 takjes koriander, fijn gehakt
2 el sesamzaadjes
1 el wokolie
2 el sesamolie
1 el kokosolie

Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de verpakking. Rooster ondertussen de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan (zonder olie), bewaar deze daarna in een bakje. 
Verhit de wokolie in een wokpan en voeg de gescheurde oesterzwammen toe. Bak deze eerst op middelhoog vuur, daarna op laag vuur. Voeg, als de oesterzwammen bruin en knapperig zijn, de bimi toe. Bak de bimi ongeveer 7 minuten mee en doe er wat versgemalen zwarte peper overheen.
Bak ondertussen de haloumi met het komijnzaad in de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze bruin en krokant is. 
Doe de oesterzwammen en bimi in een grote schaal en roer de sesamzaadjes erdoor. Giet de rijst, indien nodig, af en voeg ook deze toe aan de bimi en oesterzwammen. Voeg daarna de avocado, haloumi, korianer en sesamolie toe en hussel even door elkaar. 

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *