BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Januarispecial | Rode bietenfalafel met bietenwraps

door Marleen
Ik zag het laatst ergens voorbij komen: bietenfalafel. Het zag er zó lekker uit, dat ik meteen besloot een eigen receptje te maken voor dit heerlijke gerecht. Uiteindelijk stuitte ik bij de Albert Heijn ook nog op hun nieuwe bietenwraps, een perfecte combinatie!

Wat heb je nodig? (5 personen)
1 ui
1 el komijn
300 gram geraspte biet
1 ei
handje peterselie
handje koriander
2 tenen knoflook
1 el kurkuma
500 gram kikkererwten
1/2 tl bakpoeder
Albert Heijn bietenwraps
1 zak veldsla
1 zakje geraspte wortel
peper, zout, knoflook naar smaak
200 ml halfvolle yoghurt
1 el kiemen

Wat moet je doen?
Doe de ui, knoflook, koriander en peterselie in een foodprocessor en hak fijn tot een fijn kruidenmengsel, doe in een kommetje. Doe de geraspte biet, kikkererwten, ei, kurkuma en bakpoeder in de foodprocessor en hak wederom tot een (grof) geheel. Doe het kruidenmengsel erbij en meng nog even tot alles goed gemixt is.

Vorm met je handen balletjes tot het hele mengsel op is. Verhit wat olie in een koekenpan en bak elke keer een lading falafel-balletjes tot ze goudbruin kleuren. Maak ondertussen de yoghurtdressing door de yoghurt met de peper, zout en knoflook te mengen. Bereid dan de wraps voor – verdeel de veldsla over de wraps, verdeel de wortel erover en leg op elke wrap enkele falafel-balletjes. Verdeel ten slotte nog een paar eetlepels yoghurtdressing en een handje kiemen erover.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *