BlogSaladesVegetarisch

Rode bietjes-quinoasalade met feta en walnoten

door Marleen
Een lekkere, zoete salade met rode bietjes, feta en walnoten!

Wat heb je nodig? (4 porties)
500 gram rode bietjes, gekookt en in blokjes gesneden
80 gram 3-kleuren quinoa
160 ml water
½ bouillonblokje
1 sjalotje
2 tl rozemarijn
4 tl tijm
2 tl kurkuma
1 cm gember, geschild en geperst
150 gram feta, verkruimeld
50 gram walnoten, in stukjes gehakt
3 el honing/agavesiroop

Wat moet je doen?
Kook de quinoa in 160 ml water en een bouillonblokje voor zo'n 10-15 minuten met de deksel op de pan, laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan. Giet daarna af en laat uitlekken in een zeef.
Snipper het sjalotje en meng in een schaaltje met de gember, honing, tijm en rozemarijn tot kruidendressing.
Doe de bietjes samen met de quinoa, feta en ⅔ van de walnoten in een schaal en hussel, giet de dressing erover en strooi nog wat walnoten over het geheel.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *