BlogSeizoenspecialsSoepenVegetarisch

Meispecial | Romige aspergesoep

Romige aspergesoep

door Marleen
Van mijn lieve ouders kreeg ik deze week een heerlijk pondje van de eerste oogst van het witte goud van dit jaar. Daar maakte ik deze heerlijke romige aspergesoep van.

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
500 gram asperges
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
50 gram bloem
50 gram roomboter
150 ml slagroom
peterselie
peper, zout

Wat moet je doen?
Schil de asperges en snij de kontjes af en doe samen met het water en de bouillonblokjes in een soeppan. Breng het water aan de kook en laat de aspergeschillen 30 minuten licht pruttelen. Snij ondertussen de schone asperges in stukjes en bewaar de koppen apart. Maak een roux van de boter en bloem door de boter te verhitten in een soeppan op laag vuur, voeg hier de bloem aan toe en roer enkele minuten goed door tot er een papje ontstaat. Zeef dan de bouillon en vang het vocht op in de pan met de roux. Roer goed door en voeg de aspergestukjes toe (bewaar de topjes). Kook de aspergestukjes in zo'n 15 minuten gaar en voeg peterselie toe naar smaak. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de slagroom en aspergetopjes toe. Kook de aspergetopjes nog eens in 5 minuten gaar.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *