BlogZoet

Salted caramel brownies

Salted caramel brownies

door Marleen 
Brownies, wie is er niet gek op?! En dan ook nog eens in de goddelijke mix met gezouten karamel! Maken, maken, maken! 

Wat heb je nodig? (16 brownies)
brownievorm (25 x 25 cm)
brownies
4 eieren
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
175 gram gesmolten roomboter
175 gram bloem
8 el cacao
½ tl bakpoeder

karamel
1 blikje gecondenseerde melk
80 gram roomboter
80 gram suiker
1 tl zeezout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng voor de brownies de gesmolten roomboter, suiker, eieren, vanillesuiker, bloem, cacao en bakpoeder met een vork zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn en een geheel wordt. Doe ½ van het beslag in een ingevette brownievorm en bak 30-35 minuten. Maak ondertussen de karamel door de boter, gecondenseerde melk, zout en suiker al roerend in een steelpan te doen, breng rustig aan de kook en blijf roeren. Laat ongeveer 10 minuten al roerend op laag vuur staan tot alle suiker is opgelost en tot de karamel dikker en lichtbruin wordt. Zet het vuur uit en wacht eventueel tot de eerste laag brownies klaar is. Giet de karamel voorzichtig over de brownies en verdeel gelijkmatig. 'Smeer' daarna het overige brownie-deeg over de karamel en zorg dat hier en daar de karamel omhoog kan komen door het brownie-mengsel, zodat deze lucht krijgt. Zet voor nog 35-40 minuten in de oven en laat cake volledig afkoelen voor je hem in vierkantjes snijdt.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *