BlogZoet

Salted caramel chocolate cheesecake

Salted caramel chocolate cheesecake

door Marleen
Deze cheesecake bevat alles wat ik super lekker vind: chocola, salted caramel en pecannoten! Heel makkelijk te maken, je moet er alleen wel wat geduld voor hebben!

Wat heb je nodig?
300 gram kletskoppen
50 gram havermout
100 gram gesmolten roomboter
300 ml slagroom
400 gram monchou
30 gram suiker
150 gram delicata pure chocola zeezout
2 blaadjes gelatine
1 blikje gecondenseerde melk
1 el grof zeezout
flinke hand pecannoten, grof gehakt

Wat moet je doen?
Maak allereerst met de gecondenseerde melk dulche de leche door in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook te brengen. Haal het papiertje van het blikje en zorg dat het blikje minimaal 1,5 cm onder water staat. Doe een deksel op de pan, zodat het water niet te snel verdampt, en laat 3 uur het water zachtjes koken. Check zo nu en dan of er nog genoeg water in de pan zit. Laat het blikje naderhand afkoelen en laat even rusten.

Zet dan een springvorm klaar en bekleed de bodem met bakpapier. Maak de bodem door de kletskoppen en havermout fijn te malen en te mengen met de gesmolten boter. Verdeel over de springvorm en duw plat met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast. Zet ondertussen een pannetje water klaar om aan de kook te brengen en smelt de chocolade in een glazen schaal erboven au-bain-marie. Klop ondertussen de slagroom half stijf en voeg daarna de losgeklopte monchou toe en Laat even staan. Week de gelatineblaadjes in koud water en Voeg toe aan de gesmolten chocola, roer even door met een vork en voeg het mengsel toe aan het monchou-mengsel. Mix nog even kort tot alles mooi verdeeld is en giet in de springvorm, laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Maak dan de salted caramel door de zeezout door de dulce de leche te mengen. Verdeel deze samen met de pecannoten over de cheesecake.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *