BlogZoet

Salted caramel chocolate cheesecake

Salted caramel chocolate cheesecake

door Marleen 
Enkele weken geleden maakte ik al de salted caramel brownies, vandaag deze in een cheesecake-variant! 

Wat heb je nodig? 
120 gram roomboter
100 gram tuc
100 gram zoute sticks
100 gram fudge (karamelsmaak)
50 gram witte basterdsuiker
3 eieren
3 eidooiers
500 gram monchou
200 gram creme fraiche 
100 gram rietsuiker

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160°C. Neem een bodem van een springvorm van ongeveer 24 cm, bedek de bodem met bakpapier en vet de randen met boter in. Smelt de roomboter. Maal de zoutjes met de basterdsuiker fijn in de keukenmachine, voeg de gesmolten roomboter toe en meng. Maak van het mengsel de bodem van de taart door het in de taartvorm te doen en het geheel egaal plat te duwen met de achterkant van een lepel. Vul een pannetje met een laag water, breng aan de kook en breek ondertussen de chocola in stukjes. Zet een (het liefst glazen) kom op het pannetje die het water met de bodem niet raakt en doe hierin de in stukjes chocola. Laat de chocolade al roerende smelten. Haal, zodra alle chocola gesmolten is, de kom van het pannetje en laat de gesmolten chocolade afkoelen.
 
Klop, terwijl de chocolade afkoelt, de roomkaas met crème fraîche en suiker tot een luchtig geheel en meng hier de eieren en eidooiers doorheen. Snij de fudge in blokjes en voeg de gesmolten chocola en fudgeblokjes toe aan het roomkaasmengsel. Spatel alles goed door elkaar en giet het chocolade-roomkaasmengsel in de springvorm. Bak de cheesecake voor ongeveer 55 minuten in de oven en laat daarna afkoelen op een rooster.
Strooi bij het serveren nog wat zeezout eroverheen!
 
Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *