BlogZoet

Scones met frambozenjam

Scones

door Marleen 
Deze scones met heerlijke zelfgemaakte frambozenjam zijn echt te lekker! Eet ze als ontbijtje, als dessert of gewoon lekker tussendoor!

Scones
Wat heb je nodig? (10-12 scones)
250 gram bloem
4 tl bakpoeder
65 gram koude boter, in blokjes
65 gram witte basterdsuiker
125 ml melk

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, bakpoeder en boter door elkaar tot een kruimig beslag. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een geheel. Pak met een eetlepel steeds een bolletje deeg, leg het bolletje op de bakplaat, doe dit totdat het deeg op is. Bestrijk de bolletjes met wat melk en bak ze in 20-25 minuten gaar tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. 

Frambozenjam
Wat heb je nodig?
250 gram frambozen (diepvries frambozen zijn helemaal prima!)
250 gram geleisuiker
sap van een halve citroen

Wat moet je doen?
Doe alle ingredienten in een pan, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig met een houten lepel en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Schep na de kooktijd een klein lepeltje jam uit de pan en leg deze in de koelkast voor enkele minuten. Als de jam na deze tijd gestopt is, dan is je jam klaar en kan je het in een potje doen en in de koelkast laten koelen/stollen.
Serveer met de scones.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *