BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Septemberspecial | Funghiburger

Funghiburger

door Marleen
De burger is helemaal hip, in alle vormen en maten. En met het oog op de klimaatsverandering en de steeds bewuster wordende samenleving als het gaat om het reduceren van de vleesconsumptie, zijn vegetarische burgers al helemaal hot and happening

Wat heb je nodig? (2 personen)
5 kastanjechampignons
7 champignons
2 teentjes knoflook
1 el gedroogde oregano
4 eetlepels bloem
1 ei
1 el parmezaanse kaas, geraspt
1 bosuitje, in ringetjes
1/2 cup quinoa
2 broodjes
2 el truffelmayonaise
1 el geroosterde pijnboompitten
veldsla
peper, zout

Wat moet je doen?
Pel de knoflookteentjes en pers met een knoflookpers in een koekenpan met olijfolie, Snij beide soorten champignons in zeer kleine stukjes en voeg toe aan de koekenpan met knoflook en olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak en de oregano toe en laat het geheel bakken tot de champignonstukjes gaar zijn. Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking en laat daarna goed uitlekken in een zeef, zodat zoveel mogelijk vocht eruit is. Doe een ei, parmezaanse kaas en het bosuitje in een kom, hussel dit met een garde of vork goed door elkaar. Laat ondertussen het bakvocht van de champignons uit de pan lopen en doe het champignonmengsel bij het eimengsel in de kom. Roer alles goed door elkaar en voeg de bloem in etappes toe. Voeg eventueel meer bloem toe, mocht de substantie te nat blijven om burgers van te maken. Doe tenslotte de quinoa erbij en roer nog even goed.

Wat ik dan altijd doe is het volgende: ik knip een stuk bakpapier uit ter grootte van de burger. Een aardig grote ronde koekjes-uitsteker leg ik hierop en deze vul ik met enkele eetlepels van het mengsel, duw even aan met de bolle kant. Verhit ondertussen boter of olie in een andere koekenpan, verwijder het uitsteekvormpje en leg de burger met het bakpapier naar boven in de pan. Verwijder het bakpapier en bak de burger aan beide kanten tot deze goudbruin is. Besmeer ondertussen het broodje met de truffelmayonaise en beleg met veldsla en geroosterde pijnboompitten.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *