BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Septemberspecial | Vegetarische spinazieschotel

Vegetarische spinazieschotel

door Hanna
Deze ovenschotel is rijk aan ijzer, kalium en magnesium, belangrijke mineralen. Zo heeft ijzer een positieve invloed op de hoeveelheid zuurstof die je bloed vervoerd, dus zit je sinds begin deze maand weer veel in de schoolbanken en ben je weer druk aan het studeren? Zorg dan dat je hersenen genoeg zuurstof krijgen en je elke ochtend weer fris de boeken in duiken kunt.

Wat heb je nodig? (2 personen)
450 gram verse spinazie
250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
200 gram creme fraiche
3 zoete aardappelen
handjevol ongebrande noten
1 el oregano
1 el rozemarijn
peper, zout naar smaak

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 150°C. Breng een pan met water aan de kook. Snij de zoete aardappelen in plakken en laat deze ongeveer 10 minuten koken tot ze gaar zijn. Roerbak ondertussen de spinazie in een ruime pan met olijfolie en giet het bakvocht goed af. Schep de creme fraîche, kruiden en cherrytomaatjes er door. Vet ondertussen de ovenschaal in met een scheutje olie en vul deze vervolgens laag voor laag: start met een laagje zoete aardappel, volg met een paar scheppen spinaziemengsel en eindig uiteindelijk met een laag spinaziemengsel. Strooi daarover de noten en zet de ovenschaal ongeveer een kwartier in de oven.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *