BlogZoet

Snickerstaart

Snickerstaart

door Marleen
Op verzoek van velen een recept voor een echte snickerstaart, of voor een enkeling: snickercake! Niet gezond, wel heel lekker!

Wat heb je nodig?
1/2 pak koopmans beste basis cakemeel
3 eieren
200 gram witte basterdsuiker
3 el pindakaas
1 el honing
200 ml slagroom
3 snickers, in stukjes
100 gram melkchocolade
120 gram pure chocolade

Wat moet je doen?
Bereid de cake volgens de aanwijzingen op het pak en laat afkoelen. Snij de cake door midden en laat beiden helften op een rooster goed koel worden. Start ondertussen met het maken van de pindakaasvulling. Doe 80 ml slagroom, de pindakaas en de honing bij elkaar in een kom en roer met een vork tot een gladde massa. Zet dan een pannetje water op het fornuis en breng aan de kook, zet er een glazen kom op en zet het vuur laag. Doe de overige slagroom in de glazen kom en voeg beide chocolades in stukjes toe. Roer door tot alle chocolade gesmolten is. Zet deze chocoladeganache in de koelkast.

Leg een van de twee cakehelften op een plank, smeer daarop de pindakaasvulling en verdeel egaal. Leg de tweede cakehelft daar bovenop en verdeel de chocoladeganache daarover. Smeer deze uit over de taart, ook over de zijkanten, en verdeel daarover de snickerstukjes.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *