BlogZoet

Speculaastiramisu

Speculaastiramisu

door Marleen 
Deze heerlijke tiramisu is perfect voor tijdens de sinterklaasperiode, maar kan natuurlijk altijd het hele jaar door indien nodig.

Wat heb je nodig? (4 porties)
260 gram speculaasjes met amandelen
4 el speculoos
250 ml slagroom
125 gram witte basterdsuiker
250 gram mascarpone
kleine reep pure chocolade
zakje bakkers kruidnootjes

Wat moet je doen?
Verkruimel de speculaasjes met de speculoos in de keukenmachine tot alle grote stukken speculaas gebroken zijn en de speculoos goed verdeeld is. Verdeel dit speculaasmengsel over de glaasjes/bakjes als bodem, duw goed aan (met bijvoorbeeld de achterkant van een jus-lepel). Voor het roomkaasmengsel; prak de mascarpone met een vork los en klop de slagroom met witte basterdsuiker stijf in een vetvrije schaal. Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en klop nog even goed door. Verdeel de room over de glaasjes/bakjes. Ten slotte ga je de pure chocolade raspen zodat er hele mooie fijne vlokken ontstaan, welke je weer verdeeld over de glaasjes als topping. Maak af met enkele bakkerskruidnootjes.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *