BlogDrankjes & sapjes

Speculoos latte

Speculoos latte

door Marleen
Zelf ben ik niet echt een koffie-liefhebber, maar mijn vriend (en veel van mijn vrienden) zijn wel echte koffie-fans. Een tijd geleden kwam ik echter bij een koffietent, waarbij ze voor de iets minder grote koffiefans een heel lekker alternatief hadden: de speculoos latte. Een 'normale' latte macchiato met een shot van de welbekende Lotus speculoospasta. Niet moeilijk, heel lekker! Mijn lieve vriendin Elsbeth (ook een foodlover, check haar blog Natural Delight!) was na het horen van mijn verhaal meteen enthousiast en maakte vandaag deze heerlijke latte met prachtige foto!

Wat heb je nodig? (1 portie)
1 dubbele espresso
150 ml melk
1 el speculoospasta

Wat moet je doen?
Schuim de melk op met een melkopschuimer en zet daarna voor ongeveer 1,30-2 minuten in de magnetron, let op: blijf erbij staan, anders overstroomt je kannetje melk en moet je opnieuw beginnen! Doe 1 el speculoospasta in je grote koffieglas, schenk de heerlijk opgeklopte melk eroverheen en voeg als laatste de espresso toe door die langs de (binnenkant van de) rand van het glas in de melk te gieten.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *