BlogSaladesSeizoenspecialsVegetarisch

MAARTSPECIAL | Spinaziesalade met sinaasappel, pistachenootjes en haloumi

Spinaziesalade

door Marleen
Deze salade has it all; hij is sappig, heerlijke gekruid, krokant, fris en zoet! 

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
150 gram verse spinazie
1,5 - 2 sinaasappels
10 cherrytomaatjes
5 blaadjes verse basilicum
1 grote hand gepelde pistachenootjes
1 flinke scheut olijfolie
flink wat versgemalen peper
200 gram haloumi

Wat moet je doen?
Snijdt de haloumi in kleine blokjes en bak deze op middelhoog vuur in kokosolie tot de blokjes goudbruin zijn. Voor wat extra smaak kan er tijdens het bakken een eetlepel gemalen komijnzaad aan de haloumi toegevoegd worden. 
Was ondertussen de spinazie en snij de spinaziebladeren grof en doe deze in een kom. Snij de sinaasappels in 8 partjes, snij het vruchtvlees van de schil af en snij het vruchtvlees in stukjes en doe deze bij de spinazie. Halveer de cherrytomaatjes en voeg ook deze toe in de kom. Scheur de basilicumblaadjes klein boven de kom, voeg de olijfolie toe en maal flink wat peper over het geheel. Voeg als laatste de pistachenootjes en de haloumi toe en roer even door.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *