BlogSnacksZoet

Sportbroodjes

Sportbroodjes

door Marleen 
Deze heerlijke sportbroodjes bevatten veel vezels en eiwitten en daarmee ideaal voor na het sporten - en ze zijn ook nog eens lekker!

Wat heb je nodig? (8-10 broodjes)
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
5 el magere kwark
1 banaan, geprakt
2,5 el rozijnen
1 el 70% pure chocoladestukjes
2 el kokosvlokken
3 el havermout
1 scoop QWIN 100% Whey Protein Vanilla
2 el ongebrande noten

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe bloem, bakpoeder, zout, kwark, geprakte banaan, havermout en whey in de keukenmachine en laat met de deeghaak ongeveer 1 minuut draaien. Haal de deegbal uit de keukenmachine en doe in een kom. Kneed nog even met de handen door en voeg de rozijnen, chocoladestukjes, kokosvlokken en nootjes toe en kneed door tot alles goed verdeeld is.

Maak zo’n 8 tot 10 kleine broodjes door een bolletje te maken en plat te drukken en op een met bakpapier beklede bakplaat te leggen. Zet de bakplaat met de broodjes in de oven voor ongeveer 30 minuten. Draai na 20 minuten de temperatuur terug naar 180°C en laat ze nog 10 minuutjes bakken.

Haal de broodjes uit de oven, laat minstens 30 minuten afkoelen.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *