BlogSoepenVegetarisch

Easy recept: Thaise wortel-kokossoep

door Birgit
Konijn met bril?
Mijn zusjes en ik zijn opgevoed met de wijsheid dat worteltjes erg gezond zijn en vooral goed voor je ogen zijn. Heb je immers ooit een konijn met een bril gezien? “Eh, nee mam.” Gelukkig heb ik wat betere argumenten om je te overtuigen over de gezondheid van wortels en dus deze heerlijke Thaise wortel-kokossoep!

*
Mama had wel gelijk, wortels zijn echt goed voor je ogen. 
Ze bevatten tonnetjes vol vitamine A wat je zicht helder houdt.

*
Wortels zijn cholesterol verlagend.

*
Deze oranje vrienden zijn ware vitaminebommetjes. Om precies te zijn
bevatten ze vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en E plus nog goede mineralen.
Klinkt goed toch?

*
Last but definitly not least:
het eten van wortels zorgt voor een mooie stralende huid.
Yes!

Curry en wortels zijn een match made in heaven en met kokos erbij
wordt deze Thaise wortel-kokossoep helemaal vloeibaar goud. Dus, zin om indruk te maken onder
budgetvriendelijke voorwaarden?
Maak snel deze Thaise wortel-kokossoep en krijg naast een goedgevulde maag een flinke dosis zon op je bord!
(zeker nu het regent at the moment).

Hou je niet zo van kokos? Gelukkig voor jou hebben we bij Vers Geluk iets met gouden soepjes. Probeer eens deze pompoensoep, of deze heerlijke bloemkool-kerriesoep.

Thaise wortel-kokossoep
Thaise wortel-kokossoep

Wat heb je nodig voor vier personen?
2 eetlepels olie
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels Thaise rode currypasta (gewoon te koop in de supermarkt)
1 liter groentebouillon (van tablet)
500 g winterpeen, in plakjes
200 ml kokosmelk
2 eetlepels koriander (optioneel)
staafmixer

Wat moet je doen voor deze Thaise wortel-kokossoep?
Verhit in een pan de olie en fruit de ui. Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut tot de geuren vrij komen. Je kunt de hoeveelheid currypasta aanpassen aan hoe pittig jij de soep wilt. Twee eetlepels maakt een licht pittige soep, precies hoe ik het lekker vind. Je kunt nu ook eventueel korianderpoeder toevoegen. Schenk de bouillon in de pan. Voeg de stukjes wortel toe en kook deze in ruim 10 minuten gaar. Neem de pan van het vuur. Pureer de Thaise wortel-kokossoep met de staafmixer. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Verwarm de Thaise wortel-kokossoep nog zo'n 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Thaan hoi aroy! Eet smakelijk dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *