BlogZoet

Triple Delight Fudge

Triple delight fudge

door Marleen 
Woooooooow! Deze fudge is god-de-lijk! Lekkerder kan niet, gezonder wel!

Wat heb je nodig? (voor heel veel fudge)
175 gram witte chocola
175 gram pure chocola
300 gram dadels
400 gram gecondenseerde melk
70 gam pistachenootjes
30 gram boter
1 el kokosrasp
45 gram kokosolie, gesmolten

Wat moet je doen?
Deze heerlijke fudge bestaat uit drie op zich goddelijke lagen welke je als volgt maakt:

Laag 1
Ontpit de dadels en doe deze samen met de kokosolie in de keukenmachine. Meng het tot een karamel-achtige substantie, voeg indien nodig 1 el water toe. Doe de dadel-karamellaag in een brownievorm met bakpapier en strijk de laag plat met een spatel, zet de vorm in de koelkast en ga door naar laag 2.

Laag 2
Breek de witte chocola in stukjes en doe in een steelpannetje. Voeg de helft van de gecondenseerde melk en de helft van de boter toe en smelt dit op laag vuur. Voeg, zodra alle chocoladestukjes gesmolten zijn, de helft van de pistachenoten toe en giet het witte-chocolademengsel in de brownievorm bovenop het karamel-dadelmengsel. Verdeel en strijk plat met een spatel en zet de vorm weer in de koelkast zodat je verder kunt met laag 3.

Laag 3
Maak het steelpannetje schoon. Breek de pure chocola in stukjes en doe in de steelpan, voeg de resterende gecondenseerde melk toe en de helft van de boter. Laat op een lage temperatuur smelten en voeg de overige pistachenoten toe wanneer alles gesmolten is. Goed roeren en giet dit pure chocolademengsel in de brownievorm op het witte chocolademengsel en strijk wederom plat met een spatel. Strooi wat kokosrasp over de pure chocoladelaag en zet de brownievorm terug in de koelkast en laat de fudge minimaal een uur opstijven.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *