BlogVegetarisch

Vegan curry

Vegan curry

door Marleen
Ik hou van curry, mits deze niet te pittig is. Daarom maakte ik zelf deze heerlijke vegan curry! Het fijnste? Je weet wat je erin stopt, geen rare toevoegingen en je kunt hem zo scherp/kruidig maken als je zelf fijn vindt!

Wat heb je nodig? (4 personen)
1 teen knoflook
1 blokje groentebouillon
4 el kerriepoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
3 el plantaardige olie
1 stengel citroengras
4 winterpenen
2 aubergines
200 ml kokosmelk
1 el kokosbloesemsuiker
1 cup zilvervliesrijst, gekookt

Wat moet je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schraap ondertussen de winterpenen en snij in kleine blokjes, snij ook de aubergine in blokjes. Verhit wat olie in een stoofpan en voeg daar de winterpenen aan toe, bak deze op middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin. Maak ondertussen de currypasta door knoflook, suiker, bouillonblokje, kerrie, paprikapoeder, komijn, koriander en de olie in een keukenmachine te mengen en zet even apart.

Voeg daarna de aubergine aan de winterpenen toe en bak even kort mee. Voeg de kokosmelk en de zelfgemaakte curry eraan toe, laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen en de saus lichtjes indikken. Serveer met de rijst.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *