BlogZoet

Vegan matchabrownie met kokos

Vegan matchabrownie

Vanochtend zat ik na mijn vinyasayogalesje van Niki¬†nog even bij Bhalu in Nijmegen een heerlijk theetje te drinken. De verleiding was niet te weerstaan toen ik daar een vegan brownie in de vitrine zag liggen (en natuurlijk heerlijk had opgegeten). En toen.. was de inspiratie daar! Een vrije middag + binnen-zit-weer = tijd voor tijd in de keuken! Ik maakte deze heerlijke vegan-matchabrownie met kokos ūüôā

Wat heb je nodig? 
280 gram verse medjoul dadels
250 gram walnoten
2 el honing of agavesiroop
1 el kokosbloesemsuiker
55 gram cacaopoeder
50 gram geraspte kokos 
80 ml water
snufje zeezout
1 el matcha in poedervorm (van bijvoorbeeld Holland & Barrett)
75 ml kokosmelk

Wat moet je doen?
Maal de walnoten in een keukenmachine grof. Ontpit ondertussen de dadels en voeg deze toe aan de walnoten. Laat de keukenmachine¬†draaien tot een gelijk gehakte massa ontstaat (deze mag nog redelijk grof zijn). Voeg de honing, kokosbloesemsuiker, cacaopoeder, zout, geraspte kokos en 50 ml van¬†het water toe en meng wederom goed door. Doe ‚Öď van dit¬†mengsel in een met bakpapier bedekt brownieblik/taartvorm en duw met de achterkant van een lepel of siliconen spatel aan. Voeg aan de rest van het mengsel dat nog in de keukenmachine zit de rest van het water, het matchapoeder en de kokosmelk toe en mix¬†tot een egale massa ontstaat. Verdeel dit mengsel over het brownieblik en bestrooi met wat extra kokosrasp. Laat minimaal 1,5 uur opstijven¬†in de koelkast, voor je¬†de brownie aan gaat snijden (als dat tenminste lukt!).

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *