BlogVegetarisch

Vegetarische risotto met truffel, peer en walnoten

Vegetarische risotto met truffel, peer en walnoten

door Marleen 
Tijdens de lancering van deze nieuwe website kreeg ik van mijn lieve vriendinnetjes een heel tof cadeau: een receptenboek met al hún recepten! Gisteren maakte ik deze heerlijke risotto met peer en walnoten, het recept van Aafke, en wat smaakte hij goed!

Wat heb je nodig? (4 porties)
350 gram risotto
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
3 handjes walnoten
1 liter groentebouillon
4 handjes wilde spinazie
3 peren
200 ml witte wijn
5 el vers geraspte parmezaanse kaas
100 gram pecorino moliterno al tartufo

Wat moet je doen?
Snipper de sjalotjes en fruit in een grote hapjespan in wat olijfolie. Pers het teentje knoflook erbij en voeg de risotto toe. Laat rustig bakken tot de rijst een beetje glazig wordt. Voeg de wijn toe en laat helemaal inkoken alvorens je de groentebouillon in scheuten toevoegt. Voeg telkens een nieuwe scheut bouillon toe, als de vorige scheut ingekookt/verdampt is. Blijf dit herhalen tot de risotto gaar is. Verwijder ondertussen het klokhuis, kontje en steeltje van de peer en snij in kleine blokjes. Bak de stukjes peer op hoog vuur in een klontje roomboter in een koekenpan.

Voeg als de risotto gaar is de walnoten, spinazie, peer en pecorino toe en schep goed door tot de pecorino is gesmolten en de spinazie gaar. Schep de risotto op en top af met een beetje parmezaanse kaas.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *