BlogSaladesVegetarisch

Vegetarische spekjessalade

Vegetarische spekjessalade

door Marleen
Nu de vegetarische maand van mij er bijna op zit, begon ik stiekem toch al wel een beetje te verlangen naar iets dat op vlees lijkt qua smaak. Daarom probeerde ik de gerookte speckjes van de Vegetarische Slager eens en wat zijn die lekker zeg! Lekkerder dan echte spekjes (zei ik dat nou echt?!).

Wat heb je nodig? (3 personen)
100 gram boerenkool
2 rode puntpaprika’s
200 gram zwarte bonen
400 gram kastanjechampignons
125 gram Vegetarische Slager Speckjes
3 el wokolie
3 el sesamolie
2 tl ketoembar
2 tl gemberpoeder
2 tl gemalen komijn
2 tl laos
1 tl kardemom
3 tl kurkuma

Wat moet je doen?
Zet 2 koekenpannen klaar en doe in elke pan een scheutje olie. Doe in de ene pan de vegetarische spekjes en bak tot ze krokant zijn, laat erna afkoelen in een bakje bekleed met keukenpapier. Doe in de andere koekenpan de kastanjechampignons en laat deze 5-10 minuten op middelhoog vuur bakken tot ze lekker bruin worden. Doe ondertussen de boerenkool in een schaal, laat de zwarte bonen uitlekken en voeg toe aan de boerenkool. Snij de puntpaprika’s in reepjes en voeg ook deze toe aan de schaal. Maak dan de dressing door de wokolie, sesamolie, ketoembar, gemberpoeder, komijn, laos, kardemom en kurkuma te mengen, voeg eventueel naar smaak wat zout toe.

Voeg als laatste de vegetarische spekjes, kastanjechampignons en dressing toe aan de schaal.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *