BlogVegetarisch

Veggie Mac n Cheese

Veggie Mac n Cheese

door Marleen
Sinds mijn tijd in de USA ben ik helemaal gek op mac n cheese. Het nadeel? Het is zo ongezond en er zit in de traditionele variant niet eens groente in. Daarom een gezondere variant: de veggie mac n cheese!

Wat heb je nodig? (3-4 personen)
200 gram volkoren macaroni
450 gram bladspinazie
200 gram kaas/mozzarella, geraspt
15 gram basilicum
50 gram roomboter
50 gram bloem
310 ml melk
400 gram broccolirijst
1/2 courgette, in plakjes
1 el pistachenoten, grofgehakt
1 avocado, in plakjes

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200°C en zet een ovenschaal klaar. Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar en giet af. Pureer de bladspinazie met een staafmixer. Hak de basilicum fijn en vermeng met de geraspte kaas. Smelt ondertussen de roomboter in een pannetje op laag vuur, voeg de bloem aan de gesmolten boter toe. Roer door tot een papje ontstaat en laat 2 minuten op laag vuur verwarmen. Zet het vuur hoger en voeg de melk toe. Blijf met een garde roeren tot de saus ingedikt is. Voeg ten slotte 4/5 van de kaas, basilicum en wat peper en zout naar smaak toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Zet het vuur uit. Meng de broccolirijst met de macaroni, gepureerde spinazie en kaassaus en doe in de ovenschaal. Verdeel de courgetteplakjes erover en bestrooi met de overige kaas en pistachenoten. Zet 20 minuten in de oven en top ten slotte af met wat avocado.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *