BlogSaladesVegetarisch

Veggiesalade met balsamico-vijgdressing

Veggiesalade

door Marleen
Ben je toe aan een flinke dosis vitaminen? Maak dan eens deze veggiesalade - vol met verse groenten, gezonde vetten uit de ongebrande noten en heerlijke zachte, zoete smaak!

Wat heb je nodig?  (3-4 porties)
150 gram quinoa
300 ml water
1 winterpeen, geschild
4 rode bieten, gekookt
1 middelgrote zoete aardappel
50 gram veldsla
100 gram verse spinazie
notenmix, ongezouten en ongebrand (bijv. amandelen, walnoten, hazelnoten en paranoten)
3 vijgen
6 el balsamico-azijn
1 el honing/agavesiroop
35 ml olijfolie
1 el citroensap

Wat moet je doen?
Kook de quinoa in 300 ml water voor zo'n 10-15 minuten met de deksel op de pan. Giet deze daarna af en laat uitlekken in een zeef. Snijdt de winterpeen in plakjes en de zoete aardappel in blokjes. Kook de winterpeen en zoete aardappel ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur tot deze beetgaar zijn. Snijdt de rode bietjes in kleine stukjes en snijdt de spinaziebladeren in reepjes. Doe dit alles in een kom en maak ondertussen de dressing door de vijgen, balsamico-azijn, honing, olijfolie en citroensap in een hakmolen samen fijn te malen. Niet vochtig genoeg? Voeg wat extra citroensap/olijfolie/balsamico-azijn toe (afhankelijk van de smaak die je wilt creëren).
Giet de zoete aardappel-stukjes en winterpeen-plakjes af en giet ook de quinoa af. Spoel zowel de zoete aardappel, peen als de quinoa even met een zeef onder koud water. Laat goed uitlekken. Doe dit ook in de kom bij de rest van de ingrediënten. Strooi de notenmix over de salade en verdeel de dressing over het geheel.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *