BlogVis

Zalmburger met witte-wijnsaus

Zalmburger

door Marleen
Deze zalmburger is meer dan alleen lekker, hij is namelijk echt god-de-lijk! Heerlijk gekruid met een zacht en romige witte-wijnsaus met heerlijk fris en knapperige snijbiet met daarop boterzachte avocado, een must-try!

Wat heb je nodig? (2 porties)
300 gram verse zalmfilet zonder huid
2 el citroensap
2 lente-uitjes
2 avocado's
1 el bieslook
½ tl rode curry kruiden
paneermeel
1 sjalotje
1 el peterselie
1 el dille
375 ml droge witte wijn
200 ml visfond
250 ml slagroom
1 el maizena
2 Italiaanse bollen of andere broodjes naar keuze
1 zakje snijbiet

Wat moet je doen?
Maak als eerst de witte wijnsaus door het sjalotje te snipperen en in je grootste steelpannetje/kookpannetje te doen. Voeg hier de dille en peterselie aan toe en schenk de wijn, 1 el citroensap en de visfond erbij. Breng het geheel aan kook en laat inkoken tot ongeveer 150 ml. Zet een ander klein steelpannetje klaar en zeef daarin de vloeistof, roer de room er al kloppend door tot deze goed gemengd is en breng wederom aan de kook. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte, mocht dit te lang duren kun je eventueel tl voor tl maizena toevoegen om het proces te versnellen. Voeg peper en zout naar smaak toe en laat je saus lichtjes afkoelen.

Voor de zalmburger snij je de zalm en de lente-uien grof, doe dit in de keukenmachine samen met de bieslook, het overige citroensap, de currykruiden en peper en zout naar smaak. Maal het geheel fijn en voeg paneermeel toe indien het mengsel te vochtig en niet stevig genoeg is. Maak 2 burgers met een burgerpers of met de hand. Verwarm olijfolie in een koekenpan en leg de burgers in zodra de olie heet is. Bak de burgers zo'm 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de burger) tot de zalm gaar is en aan de binnenkant nog zacht en sappig. Verwijder ondertussen de schil en pit van de avocado en snij in plakjes. Snij de broodjes door midden, beleg met de snijbietblaadjes en avocadoplakjes, leg daarop je zalmburger en maak af met de wittewijnsaus.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *